Over ons

 
Patron De Witte

Bart Backus


Patron Bart Backus volgt zijn joviale hart en maakt de juiste keuzes, waarbij betaalbare beleving continu voorop staat. Met aandacht voor stad en streek en haar bewoners en met oprecht gastheerschap.

Bart houdt simpelweg van het goede leven en van zijn stad Venlo. Een gouden combinatie en dat proef je!

Bart Backus

Brasserie De Witte

Brasserie De Witte heeft een rijke geschiedenis die terug gaat tot het jaar 1611.

 • 1611Venlo kan weer opgelucht ademhalen!


  De Witte is een begrip in Venlo en ver daarbuiten en is door de jaren heen veelvuldig bezongen, bedicht en vaak het middelpunt geweest van vele stadse volksverhalen. Niet zo vreemd als men in ogenschouw neemt dat het eeuwenoude pand uit 1611 ligt in het kloppende hart van de Parade, de belangrijkste uitgaansstraat van Venlo.
 • 1630De Parade


  De naam Parade of Paradeplaats heeft overigens zijn naam te danken aan de vele militaire parades die in de Franse tijd werden gehouden en ook dit historische naamfeit geeft aan hoe verstrengeld de lange, gezamenlijke historie van Venlo en De Witte is. Het maakt in ieder geval duidelijk dat de laatste vierhonderd jaar vele generaties Venlonaren hun vertier hebben gevonden op De Parade en in De Witte. Tja en dan komen de gedichten, liedjes en verhalen vanzelf.
 • 1853‘De hoéskamer van Venlo’


  Indrukwekkend aan het verleden van De Witte is dat de oude stadskroeg gegarandeerd vanaf 1853 dienst doet als drinkgelegenheid. Vanaf de oorsprong had het een gastvrije en dienstbare functie voor de vele belangrijke gasten van de Venlose magistraat alsmede voor vermoeide reizigers die hun dorst kwamen lessen voordat ze hun zware handelstochten richting het Duitse of Brabantse land voorzetten. In de loop der eeuwen is uiteraard ook Venlo onderhevig geweest aan uitgaanstrends maar de Witte is daar altijd van verschoond gebleven. De huiselijke, warme inrichting van Café De Witte bleef decennialang intact en het bleef te allen tijde ‘de hoéskamer van Venlo’.
 • 2001De Alde Hoéskamer


  In juli 1999 kwam er een definitief einde aan de lange historie van de hoéskamer van Venlo en daar is veel over te doen geweest. Het was immers de levende herinnering van diverse generaties Venlonaren en van menig kaart-, carnavals- en drinkclubje. Ook de Venlose hockeyers vierden standaard de vele landelijke successen in Café De Witte. In 2001 ging De Witte weer open als totaal vernieuwde drink- en loungegelegenheid voor de hippere Venlonaar, maar het werd geen langdurig succes. Vele horeca-uitbaters probeerden nieuwe hippe drankconcepten uit op de Parade 28, maar de Venlonaar miste simpelweg de Alde Hoéskamer.
 • 2016Verleden... Heden... Toekomst...


  Patron Bart Backus heeft historie vakkundig verweven met het heden. Het resultaat is Brasserie De Witte: de plek waar nieuwe ontwikkelingen ruimte krijgen, maar uiteraard wel met respect voor eigen traditie. Een taveerne en brasserie vol gastronomisch originaliteit en amicale gastvrijheid.